Nieuw: Maaslander Boerenkaas

Maaslander is een samenwerking gestart met boeren
die een passie hebben voor het maken van kaas.

Boeren met vakmanschap die unieke producten maken. Zij beheersen het proces van kaasmaken en geven hun liefde voor het vak door van generatie op generatie. Zij weten exact hoe je de lekkerste kaas maakt van de melk van hun koeien. Zij beheersen het proces en weten wat de juiste samenstelling van ingrediënten is en welke behandelingen de kazen moeten ondergaan voor een unieke smaak en een goede structuur.

 

De boeren hebben elk hun eigen visie op het runnen van hun boerenbedrijf. Het zijn ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien. Met hun vakmanschap voor het maken van kaas kunnen zij meer toevoegen en hun afzetmarkt vergroten. Een samenwerking met Maaslander past daarom in hun toekomst visie.


Het keurmerk Echte Boerderijzuivel staat voor zuivel die op de boerderij bereid is met de melk van de eigen koeien.

Kaas van Maaslander Kaasmakers wordt gemaakt van 100% weidemelk.


Bekijk hier de Kaasmakers video’s met Jet van Nieuwkerk en Ellemieke Vermolen:

Bekijk Kaasmakers video’s

Boer Olieman

Boerenkaas van boer Olieman,
Reeuwijk

De rauwmelkse Boerenkaas van boer Olieman heeft een karakteristieke boerenkaassmaak en is ook heerlijk zacht en romig. De Boerenkaas is verkrijgbaar in de volgende smaken:

olieman-fris
Jong Belegen
12 – 17 weken gerijpt
in plakken en stukken

olieman-ferm
Belegen
20 – 25 weken gerijpt
in plakken en stukken

Bereid met rauwe melk

Weidegang

Maaslander Boerenkaas Soufflé
Voor 2 tot 3 personen haal je het volgende in huis:
– 100 gram boter
– 100 gram meel
– ½ liter melk
– 125 gram Maaslander Boerenkaas
– 5 eieren
– eetlepel mosterd
– snuf nootmuskaat
– zout en peper
– een souffléschaal van 2 liter

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de souffléschaal in met boter.
Maak dan een bechamelsaus. Smelt boter in een sauspannetje en voeg meel toe. Roer goed met een houten lepel tot het bindt en een beetje bruin kleurt. Schenk dan langzaam de melk erbij en blijf ondertussen goed roeren. Als het een gladde saus is geworden, voeg je kaas, mosterd, nootmuskaat en flink wat zout en peper toe. Roer het dan door tot je een behoorlijk dikke kaassaus hebt. Draai het vuur uit en laat het even afkoelen. Breek de eieren voorzichtig boven een grote kom, laat het eiwit erin lopen en doe het geel in een andere kom. Klop de eiwitten goed stijf en zet apart. Voeg het eigeel, flink roerend met een garde, toe aan de kaassaus. Vouw als laatste het eiwit zorgvuldig door de kaassaus met een pannenlikker. Schenk het beslag in de souffléschaal en zet het voor 45 minuten in de oven. Doe de oven echt niet meer open, anders zakt de soufflé in. Kijk maar door het ruitje of het goed gaat. Serveer de kaassouflé met een frisse groene salade. Eet smakelijk!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!