Friszoete blauwe bessen en zilte geitenkaas, een topcombinatie. De blauwe bessen garen in balsamicoazijn, zodat de smaak dieper wordt. Maak deze tosti bij voorkeur in de pan, de balsamico-bosbessen kunnen gaan lekken en dat vindt je tosti-apparaat niet fijn.
Bereiding
Zet de bosbessen op laag vuur op met de balsamicoazijn en de suiker en laat in een paar minuten zachter worden. Plet de bessen een beetje. Laat uitlekken in een vergiet.
Bestrijk alle acht sneden brood met 4 eetlepels boter, draai er vier om. Beleg deze met geitenkaas en een paar eetlepels bosbessen. Bedek met de resterende boterhammen, zorg ervoor dat de beboterde kant naar buiten is gekeerd.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de tosti’s per twee. Druk ze licht aan in de pan (bijvoorbeeld met een andere koekenpan) en bak ze zo’n 3-4 minuten per kant tot de kaas gesmolten is.
Houd de tosti’s warm in de oven terwijl je de resterende bakt.
Tip: deze tosti is ook heerlijk met knapperig gebakken pancetta ertussen.