• Homepage
  • Over Maaslander
  • Assortiment
  • Recepten
  • Proteïne
  • Contact
Terug naar het overzicht

Kip in kaasjas met zoetzure groenten

30 minuten4 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 gr bloem
  • 75 gr Maaslander 5+ jong belegen, geraspt
  • zout vergemalen zwarte peper
  • 4 flinke kippendijen
  • olijfolie om te bakken
  • 1 citroen
zoetzure groenten
  • 200 gr babyworteltjes
  • 1 venkelknol
  • 1/2 bosje radijsjes
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 50 ml water
  • 1/2 theelepel zout
  • 1,5 el suiker
Bestel onze kaas

Bestel bij je favoriete winkel

  • Albert Heijn Bestel bij Albert Heijn
  • Jumbo Bestel bij Jumbo
  • Plus Bestel bij Plus

Bereiding

Klop in een ruime kom de eieren los. Voeg de bloem en 50 gram van de kaas toe. Breng op smaak met een snuf zout en versgemalen zwarte peper en leg de kippendijen in het mengsel.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Leg de kippendijen met aanhangend beslag in de hete olie en bak ze aan beide kanten in een paar minuten mooi bruin. Leg ze in een ovenschaal, strooi er de resterende kaas over en laat nog 10 minuten doorgaren in de oven. De kaas smelt lekker en de kip blijft heerlijk mals in zijn jas.

Schrap de worteltjes, kook ze beetgaar en halveer ze in de lengte. Snij de venkel in dunne plakken en halveer de radijsjes in de lengte. Verwarm de witte wijnazijn met het water, het zout en de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen en giet de zoetzure azijn over de groenten. Serveer de kip met de salade en partjes citroen.

 

 

 

Print dit recept
Deel dit recept met je vrienden
  • Algemene voorwaarden
  • Veelgestelde vragen
  • Westland Kaas B.V.
  • Privacy verklaring