• Over Maaslander
  • Assortiment
  • Recepten
  • Hallmark actie
  • Contact
Terug naar het overzicht

Rucola stampotje met gebakken tomaatjes en Maaslander Maaltijdtopper

30 minuten4 personen

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappels
  • 250 g rucola
  • 125 ml zure room
  • 250 g cherry tomaatjes
  • 1 el fijne mosterd
  • 200 g Maaslander Maaltijdtopper
Bestel onze kaas

Bestel bij je favoriete winkel

  • Jumbo Bestel bij Jumbo
  1. Schil en halveer de aardappels in gelijke stukken. Kook ze net onder water in een ruime kookpan met wat zout in ca. 20 min gaar.
  2. Halveer de tomaatjes. Giet de aardappels af en houd wat kookvocht achter. Snij de rucola grof.
  3. Stamp de aardappels met mosterd en zure room grof tot stamppot. Roer de rucola in delen erdoor en voeg het achtergehouden kookvocht toe zodat het lekker smeuïg wordt.
  4. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Houd de stamppot warm met de deksel op de pan.
  5. Bak de halve tomaatjes kort in een koekenpan tot ze iets zacht worden en breng licht op smaak met zout en peper.
  6. Schep de tomaatjes op de stamppot en strooi de Maaslander Maaltijdtopper erop.

Tip: Serveer met extra mosterd.

Print dit recept
Deel dit recept met je vrienden
  • Algemene voorwaarden
  • Veelgestelde vragen
  • Westland Kaas B.V.
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van eigen cookies en cookies van derden voor het analyseren voor statistische of mogelijk advertentiedoeleinden, waaronder het tonen van gepersonaliseerde advertenties gebaseerd op jouw websitebezoek. Klik voor meer informatie.