• Homepage
  • Over Maaslander
  • Assortiment
  • Recepten
  • Proteïne
  • Contact
Terug naar het overzicht

Toast met ei, kruidensla en kaasflinters

15 minuten4 personen

Ingrediënten

  • 100 gr groene aspergepunten
  • 4 verse eieren
  • 4 dikke sneden brood
  • olijfolie, om te bakken
  • bosje verschillende groene kruiden (dille, kervel, dragon)
  • 2 zakjes waterkers
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 100 ml lichte olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • Stuk Maaslander 50+ belegen
Bestel onze kaas

Bestel bij je favoriete winkel

  • Albert Heijn Bestel bij Albert Heijn
  • Jumbo Bestel bij Jumbo
  • Plus Bestel bij Plus

Bereiding

Breng een pan water aan de kook en blancheer hierin 2 minuten de aspergepunten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze onder koud water zodat ze hun beet en mooie groene kleur behouden. Leg met behulp van een soeplepel vier eitjes in hetzelfde water en kook ze in zes minuten halfzacht. Laat ze goed schrikken onder koud water en pel ze.

Verwarm een ruime koekenpan. Bestrijk de sneden brood met olijfolie en toast ze in de pan goudbruin. Pluk de kruiden en hussel ze met de asperges door de jonge waterkers.  Roer de witte wijnazijn, truffelolie en olijfolie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schaaf met een kaasschaaf (een dunschiller werkt ook heel goed) dunne flinters van het stuk kaas.

Beleg de toast met ei en salade. Druppel de truffeldressing erover en bestrooi met lekker veel kaasflinters. Geef nog een paar draaien van de pepermolen over het geheel en serveer.

 

 

Print dit recept
Deel dit recept met je vrienden
  • Algemene voorwaarden
  • Veelgestelde vragen
  • Westland Kaas B.V.
  • Privacy verklaring