• Homepage
  • Over Maaslander
  • Assortiment
  • Recepten
  • Proteïne
  • Contact
Terug naar het overzicht

Turks brood met gekruide kip en kaas

20 minuten4 personen

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes verse oregano
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 el olijfolie
  • 4 el lekkere tomatentapenade
  • 1 el kokosbloesemsuiker ( je kunt ook bruine suiker of kristal suiker gebruiken)
  • zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 1/2 rond Turks brood met sesamzaadjes
  • 1 zakje rucola
  • 8 plakken Maaslander 50+ jong belegen
Bestel onze kaas

Bestel bij je favoriete winkel

  • Albert Heijn Bestel bij Albert Heijn
  • Jumbo Bestel bij Jumbo
  • Plus Bestel bij Plus

Bereiding

Snij de kippendijen in stukjes. Hak de knoflook fijn. Hak de blaadjes van de oreganotakjes fijn en ris de tijmblaadjes van de takjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de tomatentapenade, de kip, de knoflook, de kruiden en de (kokosbloesem)suiker toe. Roer alles goed door elkaar. Bak de kip op middelhoog vuur onder af en toe roeren gaar. Het is lekker als de tomatentapenade daarbij donkerder van kleur wordt en licht karamelliseert. Voeg versgemalen zwarte peper toe. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe (de tapenade is al zout, dus veel heeft het niet nodig).

Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm het brood even in de oven (als je een afbakbrood hebt, volg dan de bakinstructies op de verpakking). Neem het brood uit de oven en snij het overdwars doormidden. Beleg met rucola, plakken kaas en kip. Snij in punten en serveer.

 

Ook lekker: grill de broodjes na het beleggen nog even onder de contactgrill. Heb je die niet, verwarmen in een koekenpan met een klein scheutje olie gaat ook prima. Deksel erop, kaas laten smelten en smullen maar.

 

Print dit recept
Deel dit recept met je vrienden
  • Algemene voorwaarden
  • Veelgestelde vragen
  • Westland Kaas B.V.
  • Privacy verklaring